erasmus+

Шановні викладачі й здобувачі вищої освіти!
     У рамках угоди між Глухівським національним педагогічним університетом іменіОлександра Довженка та Університетом Ніґде Омера Халісдеміра до 24 листопада 2022року приймаються заявки на програми академічної мобільності на 2023 рік.

У зв’язку із режимом воєнного стану в Україні виїзд чоловікам за кордон є обмежений.Докладно: https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-pid-chas-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu-Pitannya-vidpovid/
СТУДЕНТАМ

СТУДЕНТАМ (COMPETITION IS ANNOUNCED among students)

Мобільність доступна для спеціальностей галузі знань освіта:
- Дошкільна освіта;
- Початкова освіта;
- Середня освіта (за предметними спеціалізаціями);
- Професійна освіта (за спеціалізаціями).



Студенти, які претендують на участь у програмі мобільності (денної форми навчання другого і старшого курсу бакалаврату, студенти денноїформи магістратури і аспірантури), повинні надати такі документи:
1) Аплікаційну форму;

2) Копію навчальної картки (для отримання цього документу студент звертається до деканату свого факультету/навчально-наукового інституту):
- За весь період навчання середній академічний бал має бути не менше 2,20/4,00 для студентів бакалавратиу та 2,50/4,00 для магістрантів та аспірантів);
- Середній бал виставляється співробітником деканату та підписується деканом факультету / директором Навчально-наукового інституту, який обов’язково повинен перевірити правильність розрахунку середнього бала;

3) Резюме англійською мовою за стандартом Europass: https://europa.eu/europass/en.

4) Сертифікат про знання англійської чи турецької мови міжнародного зразка. Якщо сертифіката немає, знання мови можна підтвердити окремою формою Language Assessment Sheet і рішенням комісії Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка.

5) Мотиваційний лист англійською мовою. Мотиваційний лист необхідно представити у вигляді невеликого есе (до 5000 знаків, близько двох сторінок А4; шрифтом 14, інтервал 1,5), в якому необхідно обґрунтувати, чим продиктовано Ваш намір взяти участь в освітній програмі, стажуватися або проводити дослідження в закордонному університеті, показати, що прийняте вами рішення ретельно продумано, відображає вашу особисту точку зору і продиктовано конкретними інтересами.

6) Сканкопія закордонного паспорту.

7) Сovid-сертифікат;

8) Додаткові документи: документи, які підтверджують статус осіб з особливими освітніми потребами, внутрішньо переміщених осіб; інші документи.

Підтвердження досягнень у науковій та науково-дослідній діяльності (публікації, конференції, патенти та олімпіади/конкурси) – цей пункт не є обов’язковим, проте за однакової кількості балів перевага надається претендентові з кращими досягненнями.

     Підтвердженням наукової діяльності є подання копії першої сторінки фахового видання, копії сторінки із змістом (ПІБ студента із зазначеною темою публікації необхідно підкреслити) та копії надрукованої публікації (статті або тези).
     
    Кандидати (бакалаври, магістри, аспіранти) повинні заповнити анкету і відправити необхідні документи до 24 листопада електронною поштою на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Будь-які документи, отримані після зазначеного терміну, прийняті не будуть.

     25 листопада 2022 року претендентам та членам комісії університету о 15:00 з’явитися на онлайн-зустріч для проведення конкурсного відбору: Zoom https://us04web.zoom.us/j/8716475096?pwd=OUFIeGtGZDl6VC9YZ3lWRjFyVU93dz09
Ідентифікатор конференції: 871 647 5096
Код доступу: 1234
НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ
(COMPETITION IS ANNOUNCED among teachers)

Науково-педагогічні працівники, які претендують на участь у програмі мобільності, повинні надати такі документи:

1) Аплікаційну форму.

2) Резюме англійською мовою за стандартом Europass: https://europa.eu/europass/en.

3) Сертифікат про знання англійської чи турецької мови міжнародного зразка. Якщо сертифіката немає, знання мови можна підтвердити окремою формою   Language Assessment Sheet і рішенням комісії Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка.

4) Перелік статей за останні 5 років у виданнях, які індексуються у Web of Science, Scopus.

5) Сканкопія закордонного паспорту.

6) Сovid-сертифікат.

7) Навчальна програма для викладання (тільки для тих, хто є претендентом на участь в програмі викладання).

8) Додаткові документи: документ, який засвідчує викладання дисциплін іноземною мовою; документ, який засвідчує наставництво іноземного студента; документ про вчене звання, науковий ступінь; документи, які підтверджують статус осіб з особливими освітніми потребами, внутрішньо переміщених осіб; інші документи.

     Кандидати повинні заповнити аплікаційну форму і відправити необхідні документи до24 листопада електронною поштою на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Будь-які документи,отримані після зазначеного терміну, прийняті не будуть.

25 листопада 2022 року претендентам та членам комісії університету о 15:00 з’явитися наонлайн-зустріч для проведення конкурсного відбору: Zoom https://us04web.zoom.us/j/8716475096?pwd=OUFIeGtGZDl6VC9YZ3lWRjFyVU93dz09
Ідентифікатор конференції: 871 647 5096
Код доступу: 1234

Університети-партнери


 

Зарубіжні університети-партнери

Країна

Назва університету-партнера

Посилання на документ про партнерство

Термін дії

Боснія і Герцеговина

Міжнародний університет Сараєво

Договір

безстроковий

Латвія

Технологічна академія Резекне

Договір

Термін дії: до 16 листопада 2022 року

Лівія

Місурата університет

Misurata University

Договір

безстроковий

Німеччина

Університет прикладних наук Циттау-Герліц

Договір

безстроковий

Польща

Університет суспільних наук (м. Лодзь)

Договір (УКР)

Договір (ПОЛ)

безстроковий

Польща

Університет Економіки в Бидгощі

(Wyzsza Szkola Gospodarki w Bydgoszczy)

Договір (УКР)

Договір (РОС)

безстроковий

Польща

Вища лінгвістична школа у Ченстохові

Договір

безстроковий

Польща

Університет Інформатики та Мистецтв м. Лодзь

Wyzsza Szkola Informatyki i Umiejetnosci w Lodzi

Договір (УКР)

Договір (ПОЛ)

безстроковий

Польща

Польська фундація «Інститут Міжнародного Академічного та Наукового Співробітництва»

Договір

безстроковий

Польща

Варшавський Університет Менеджменту «Collegium Humanum»

Договір

30 вересня 2026 року

Республіка Казахстан

Казахський державний жіночий педагогічний університет

Договір

безстроковий

Республіка Казахстан

Костанайський соціально-технічний університет імені академіка Зулхарнай Алдамжар

Договір

До 02.04.2026

Туреччина

Afyon Kocatepe University

Договір

до 2024 року

Туреччина

Akdeniz University 

Договір

до 02.08.2024

Таджикістан

Таджицький державний  педагогічний університет імені Садриддіна Айні

Договір

до 31.03.2026

Таджикістан

Таджицький аграрний університет імені Шіріншох Шотемур

Договір

до 31.03.2026

Таджикістан

Дангаринський державний університет

Договір

до 02.04.2026

Китайська Народна Республіка

Ханчжоу Дін'їн Закордонних Освітніх послуг Ко., Лтд.

Договір

до 2026 року

Грузія

Національна Академія Європейського Управління Освітою

Договір

до 17.06.2026

Польща

Університет ім. Яна Дуглаша,
м. Ченстохов

Договір

 

Туреччина

NIGDE OMER HALISDEMIR University

Договір

до 2027 року

Індонезія

University of science and computer(STEKOM UNIVERSITY)

Договір

безстроковий



Сертифікати про співпрацю

Країна

Назва університету-партнера

Посилання на документ про партнерство

Термін дії

Польща

Європейська асоціація з безпеки

Договір

безстроковий





Освітні можливості за кордоном під час воєнного стану

Форма звернення по допомогу до закордонних ЗВО: https://forms.gle/CerGDSJj1eKCbDP18


Освітні можливості за кордоном під час воєнного стану
 

Словаччина 

Який вид на проживання потрібен, якщо є потреба в навчанні у Словаччині?

Тип дозволу на проживання в Словаччині не є вирішальним, і ви можете навчатися з будь-яким типом дозволу на проживання, коли ви легально перебуваєте на території Словацької Республіки.

У нинішній ситуації найпростіший спосіб легально залишитися в Словаччині – подати заяву на тимчасовий притулок – такий вид проживання дозволяє вам навчатися та працювати в Словаччині, а також ви маєте право на термінову медичну допомогу та іншу підтримку; цей тип проживання також дозволить вам навчатися безкоштовно (стосується тих, хто розпочне навчання в Словаччині після 24 квітня 2022 року). Якщо ви ще не подали заявку, ви знайдете всю інформацію на офіційному вебсайті для українських біженців або на веб-сторінці Імміграційного офісу Словаччини. Ви також можете прискорити процес, попередньо зареєструвавшись для тимчасового притулку в Інтернеті.  

Академічна мобільність

Ця можливість доступна лише тим, хто вже розпочав навчання в українському університеті (бакалавр, магістр, докторантура) і бажає отримати кредити ECTS з окремих предметів, які потім можуть бути визнані рідним університетом після повернення назад в Україну. Словацькі університети можуть запропонувати можливість вибрати різні предмети, які могли б відповідати вашій програмі домашнього навчання протягом певного періоду (зазвичай семестр, це також можна повторити). Після закінчення кожного предмета ви можете отримати кредити ECTS, які потім можуть бути визнані вашим рідним університетом.

Деякі словацькі університети зараз розробляють спеціальні програми академічної мобільності для українців, інші можуть мати програми загальної академічної мобільності для вільних переїздів. Найкраще зв’язатися з відповідним університетом, який має подібну навчальну програму до вашої, і обговорити можливості академічної мобільності безпосередньо з ним (якщо на вебсторінці відповідного університету немає спеціального контакту, присвяченого українським студентам, знайдіть контакт його відділ міжнародних зв'язків).

Вам знадобиться підтвердження того, що ви зараз є студентом університету України. Крім того, корисно надати також стенограму записів для поточного дослідження в Україні, якщо є. Словацький університет, у якому ви хочете взяти участь у навчанні без отримання ступеня, може мати особливі вимоги, тому радимо звертатися безпосередньо до них для отримання додаткової інформації.

Важливо: на поточний 2021/2022 навчальний рік, як надзвичайний захід програми CEEPUS, студенти українських університетів зможуть також подавати заявки на мобільність CEEPUS та отримувати стипендію на 1 – 3 місяці перебування – цей захід зараз готується і більше інформації буде опубліковано найближчим часом. 

Докладна інформація:

https://www.studyinslovakia.saia.sk/en/main/study-in-slovakia/aid-for-ukrainian-refugees

 

Польща

Якщо ви студент, перебування якого в Польщі є легальним, і ви були студентом університету, що діє в Україні, ви можете подати заявку на вступ до будь-якого університету, що працює в Польщі.

Який заклад вищої освіти вибрати? Важливо, щоб рік навчання, напрямок і рівень навчання збігалися. Якщо є відмінності в навчальній програмі або результатах навчання, вам необхідно буде скласти певні іспити або стажування.

Ви можете знайти список усіх державних закладів вищої освіти тут. Список напрямків можна знайти тут.

Важливо! Багато закладів вищої освіти пропонують навчання на певних напрямках англійською мовою. Перелік програм навчання англійською мовою можна знайти тут.

Документи необхідні для навчання

Ви зможете подати заяву про вступ на навчання до обраного ЗВО одразу після прибуття до Польщі.

Ви можете почати або продовжити навчання на підставі угоди між Польщею та Україною про взаємне академічне визнання документів про освіту та рівноцінність ступенів. Продовження навчання на основі спеціального акту також можна буде, якщо у вас немає документів, що підтверджують періоди навчання, складені іспити, заліки чи стажування. Вам достатньо лише заявити, що 24 лютого 2022 року ви були студентом ВНЗ, який діє в Україні – на конкретному році навчання, за заданим напрямом та рівнем навчання.

Перевірка досягнутих результатів навчання здійснюється ЗВО, куди ви подаєте заяву про вступ, за встановленими ним правилами. 

Вартість навчання:

Ви звільняєтесь від оплати за навчання на денній формі навчання, якщо:
• ви маєте статус біженця,
• ви користуєтесь тимчасовим або додатковим захистом на території Республіки Польща,
• у вас є карта поляка,
• ви є чоловіком/жінкою, родичем по висхідній (батьки, дідусі, прадіди) або нисхідній лінії (діти, онуки та правнуки) громадянина Польщі, що проживає на території Республіки Польща.
Важливо! За освітні послуги, пов’язані з навчанням на заочній формі, може стягуватися оплата. 

Фінансова допомога

Якщо у вас є статус біженця, ви користуєтеся тимчасовим або додатковим захистом на території Республіки Польща, у вас є Карта поляка, ви є чоловіком/жінкою, родичем по висхідній або нисхідній лінії громадянина Польщі, що проживає на території Республіки Польща ви можете подати заявку на:

  • стипендію,
  • субсидію,
  • стипендію ректора
  • стипендію для людей з обмеженими можливостями.

ВНЗ визначає детальні процедури стосовно цих питань. 

Докладна інформація:

https://www.gov.pl/web/ua/Navchannya-ta-naukova-diyalnist-v-Polshchi
 

Програма «Солідарні з Україною»

Польське національне агентство з питань академічного обміну (NAWA) за дорученням Міністерства освіти і науки і Міністерства охорони здоров’я РП надасть підтримку українським студентам і аспірантам, які стали біженцями.

Українські студенти й аспіранти, які прибули до Польщі не раніше 24 лютого, матимуть можливість розпочати навчання в цій країні, здійснювати роботу, пов’язану з підготовкою кандидатської дисертації, або взяти участь в інших формах навчання (мовних або підготовчих курсах) у період з березня до вересня 2022 р. Їх звільнять від оплати за навчання та нададуть стипендію.

15 березня NAWA має намір розпочати набір на програму «Солідарні з Україною» для університетів, що підпорядковуються польським Міністерству освіти і науки або Міністерству охорони здоров’я, інститутів Польської академії наук/інститутів дослідницької мережі Лукасевича/дослідницьких інститутів, які готові прийняти українських біженців, надавши можливість безкоштовно продовжити навчання, підготувати кандидатську дисертацію, пройти мовні або інші підготовчі курси у період з 1 березня до 30 вересня цього року.

Учасники можуть бути прийняті на програму в будь-який момент, але тільки до кінця вересня. За кошти, виділені на реалізацію програми «Солідарні з Україною», буде можливість профінансувати навчання близько 1320 стипендіатів.

Учасниками програми можуть бути громадяни України, які прибули до Польщі не раніше 24 лютого 2022 р. та які:

– були студентами українських вишів у 2021– 2022 навчальному році

– або навчалися в аспірантурі в Україні у 2021–2022 навчальному році.

Університети і дослідницькі інститути можуть встановити додаткові критерії прийому учасників програми.

Стипендистів можуть приймати не на весь час дії програми. Вони можуть бути прийняті у будь-який момент у період з 1 березня до 30 вересня 2022 р. Виняток становить медичний і медико-стоматологічний напрямок, де учасник має розпочати навчання не пізніше 1 квітня 2022 р.

Детальна інформація про програму «Солідарні з Україною» у вкладенні.

Контактна інформація для установ: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Контактна інформація для студентів і аспірантів: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 


Joomla Plugins