29 березня – 1 квітня 2021 року делегація Міністерства освіти і науки України та керівників закладів вищої освіти на чолі з Міністром Сергієм Шкарлетом перебуває з робочим візитом у Республіці Таджикистан.

Під час візиту у столиці Таджикистану, місті Душанбе, відбувається освітній форум "Навчайся в Україні", організований Українським державним центром міжнародної освіти МОН. У його роботі беруть участь міністри освіти і науки України та Республіки Таджикистан, Посол України в Республіці Таджикистан, представники майже 80-ти провідних закладів вищої освіти України.

Зазначимо, захід відбувається на виконання Указу Президента України № 210/2020 "Про вдосконалення вищої освіти в Україні", зокрема з метою популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.

До складу делегації від нашого університету увійшли ректор Курок Олександр Іванович та проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Луценко Григорій Васильович, які  презентують на форумі освітні послуги Глухівського національного та беруть участь у відкритті та проведенні виставки-ярмарки «Study in Ukraine», мета якої – популяризація можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.

У планах здійснення індивідуальної програми з вузами-партнерами, зустрічі, переговори делегацій українських освітніх організації з таджицькими освітніми організаціями, підписання меморандумів, угод та договорів про співпрацю.

В рамках форуму також відбулася зустріч з випускниками вузів України, які працюють в різних сферах в Таджикистані.

30 березня 2021, відбувся офіційний прийом від імені Міністра освіти і науки Республіки Таджикистан з членами української делегації. Зокрема було вручено ряд почесних нагород та відзнак Міністерства освіти і науки Республіки Таджикистан.

За вагомий внесок у популяризацію української освіти на теренах Таджикистану та розвиток українсько-таджицьких відносин Міністр освіти і науки Республіки Таджикистан Махмадюсуф Сайдали Імамзод вручив декільком українським науковцям почесні відзнаки.

Почесним знаком «Відмінник освіти Республіки Таджикистан» нагороджено ректора нашого університету Курка Олександра Івановича.

Вітаємо Олександра Івановича  та бажаємо  успіхів у  реалізації поставлених завдань!